Welkom bij Berlemond

Expertises

ONZE KRACHT VAN INVENTIVITEIT

Voor buitengewone oplossingen

 

Wij zijn een niche management consultancy kantoor, met een eigen stijl,  dat voor onze klanten hun meest complexe problemen oplost. Ingrijpende en onverwachte problemen hebben meestal een grote impact op uw bedrijf. Om daarin duurzame oplossingen te creëren moet je inventief kunnen zijn binnen de wetten van psychologie, sociologie, economie en recht. Niet als trucje, maar elke keer weer. Dat vereist expertise, jarenlange ervaring, daadkracht en de buitengewone wil om mensen een nieuwe toekomst te bieden. Dat is een kwestie van mentaliteit, onze mentaliteit!

Méér over ons
CREATING BUSINESS VALUE

Wij staan voor u klaar bij:

 

  • Management ondersteuning
  • Conflicten
  • Onderhandelingen
  • Liquiditeitsproblemen
  • Bancair Bijzonder Beheer
  • Reorganisaties
  • Financieringen
Lees meer over onze expertises
Topics

Van grootzakelijk tot start-up en alles daar tussenin.

Strategisch onjuiste beslissingen, stagnerende groei, financierings- en liquiditeitsproblemen, conflicten tussen aandeelhouders, directies, toezichthouders en binnen familie’s verlammen vaak een bedrijf. Ook vastgelopen onderhandelingen, disputen met de overheid, fiscus, curatoren e.a. zijn meestal een bedreiging voor de continuïteit.

Als specialisten in strategy en riskmanagement zijn wij zijn in staat de harmonie te herstellen, wegen te bewandelen die niet eerder zijn ontdekt en daardoor bedreigingen om te zetten in nieuwe kansen.

 

Het snel veranderende economische, politieke en  maatschappelijke landschap draagt ertoe bij dat een aantal sectoren onder druk staan en écht last hebben van nieuwe verwachtingspatronen.  Wij denken daarbij aan banken, instellingen, de cure & caresector, detail & retail etc. Het is niet verwonderlijk dat daardoor een  overgevoeligheid ontstaat voor problemen en conflicten.

Wij zijn in staat om strategisch mee te denken in buitengewone oplossingen, verstoorde relaties te harmoniseren, juridische procedures te voorkomen en rendement te vergroten.

Ons karakter

Authentiek en doortastend

Dit typeert onze stijl. Geen ellenlange verhalen of zware verplichtingen. Gewoon werken met een top adviseur die on demand beschikbaar is op de tijd die u goed uitkomt, alleen voor de duur die u nodig heeft en hoogst flexibel. Face to face, telefonisch, per mail of digitaal. Het échte adviseren van bedrijven gaat namelijk veel verder dan het analyseren van kengetallen, daarop acties bedenken en standaard oplossingen aandragen.

In tijden van crisis en zeker ook daarna zijn andere kernwaarden zoals  ondernemersgroei, bewustwording, nieuwe wegen en mogelijkheden ontdekken en efficiënte, persoonlijke hulp uw nieuwe succesfactoren.

Een nieuwe economie vraagt om een ander type ondernemers én adviseurs. Het gaat om andere behoeften in een andere tijd en in een ander maatwerk.