De Conflictoloog

Conflicten zijn nieuwe kansen

By 21 juni 2018 augustus 24th, 2018 No Comments

“Conflicten bestaan niet. Conflicten zijn nieuwe kansen in een lelijke verpakking. Als je me in twee korte zinnen naar de kern van mijn werk als conflictoloog vraagt, is dit het antwoord.”

Zo begint Theo Terdu het gesprek dat wij ter gelegenheid van het eerste nummer van De Conflictoloog met hem hadden.

De nieuwe economie brengt andere normen en waarden, nieuwe wetten en nieuwe kennis – zoals bijvoorbeeld kwantumfysica – met zich mee en dat zorgt voor een nieuw type conflicten.

Het is niet verwonderlijk dat standaard oplossingen en juridische procedures in de praktijk niet blijken te werken en situaties er vaak niet door verbeteren. Bovendien is het veel interessanter om met ondernemers te kijken hoe je het ontstaan van een conflict kan herkennen en het daardoor ook kan voorkomen.

Conflictologie is een wetenschap waarbij nieuwe inzichten worden toegepast om lastige en langdurige conflicten op te lossen. Ik kijk primair niet naar de juridische kant van de zaak, maar naar de psychologie van het ontstaan van een conflict. Als ik weet hoe het is ontstaan kan ik ook veel sneller naar de kern van een oplossing doordringen en voor een snelle en blijvende oplossing zorgen, aldus Theo Terdu.

Ik word er echt blij van als door mijn werk langslepende en ingewikkelde geschillen zoals bijvoorbeeld tussen franchisegevers- en nemers, verhuurders- en huurders, aandeelhouders, bestuurders onderling, maar ook met banken en de overheid, kan oplossen.

Conflictloos en in vrijheid kunnen leven en ondernemen. Dat is ten diepste mijn échte missie, aldus Theo Terdu.

Leave a Reply